BornFondo – Bornholms Bjergløb

Site Overlay
Løbsdato: 22/05/2022
By og landsdel: Gudhjem, Bornholm
Helligdomsvej 1, 3760 Gudhjem, Danmark
Distancer: 123 km, 93 km, 63 km
Pris: Startgebyr: 400 kr.
Underlag: Asfalt
Specialløb: Landevej (cykling)
DAF OPMÅLT DISTANCE: Nej
TIDSMÅLING: Chip
Rute bemærkninger: Betydelige stigningerBetydelige stigninger
Rutebeskrivelse

Trafiksikker

Sikkerheden er i top med ensrettede veje og på visse strækninger helt lukket for øvrig trafik.

– marshall-runde 2,7 km : link
– 30,2 km runde som cykles op til 4 gange : link

Om BornFondo – Bornholms Bjergløb

BornFondo har start og mål i Gudhjem, som med sin beliggenhed ned ad en stejl klippeskrænt er en af Danmarks mest specielle byer.

”Brødde” betyder bakke på bornholmsk, og i løbet af BornFondos fire runder op ad Gudhjems ”Brøddegade”, vil du hurtigt lære, at det er et fornuftigt navn til denne gade! Selvom Brøddegade er stejl, så bliver du nærmest båret op af det store publikum til toppen af bakken.

Fartvinden suser på vejen ned ad mod det lille fiskerleje Melsted, men glæden er kort… og den næste stigning er lang. Hver gang at du tror, at du har nået toppen, opdager du, at der blot er et ekstra sving – og en ekstra stigning – som venter dig. Du når dog toppen, og herfra har du en fantastisk udsigt over havet med Danmarks østligste punkt, Christiansø, i horisonten. 

På vejen tilbage til Gudhjem skal du forbi et par andre ”små buler” på vejen – eksempelvis ”Bobbabrøddan”. ”Bobba” betyder trold på bornholmsk, og når du sammensætter det med ”Brødda = Bakke”, så ved du, hvad der venter dig. For kun en trold kan have udtænkt denne bakke, der nærmest er formet som et ”V”.

BornFondo et hårdt,men også sjovt cykelløb. Du vælger selv om du vil køre 2, eller 4 runder, og du kan skære svingene uden risiko for at møde modkørende.

Yderligere info
PAKKEREJSER : Rejse, overnatning og tilmelding
Bestil en pakkerejse incl. færge, overnatning og tilmelding til løbene.
Det gør din deltagelse både nem og billig.
Fra blot 1.195 kr. pr. person får du bilen med hurtigfærgen fra Ystad, overnatning 2 nætter i en dejlig feriebolig meget tæt på vand, klipper og startområdet i Gudhjem, samt naturligvis deltagelse i BornFondo søndag – og bjergenkeltstarten lørdag, hvis kræfterne rækker til det.
Er I en klub, et firma eller flere personer, er der også et særligt tilbud til jer.