Margueritløbet i Højer

Løbsdato: 22/09/2019
By og landsdel: Højer, Sønderjylland
Distancer: Halvmarathon, 4,4 km, 9,3 km

Pris: 50 kr. pr. person fra og med 15 år.
Børn til og med 14 år gratis
Underlag: Grus, Sand
Specialløb: Børneløb (løb, cykling, OCR, triathlon, duathlon)
DAF OPMÅLT DISTANCE: Nej
TIDSMÅLING: Chip
Rutebeskrivelse

9,3 eller 21,1 km Løbetur
Vi følger det gamle havdige fra 1861 mod ‘Nationalpark Vadehavet’ til Højer Sluse, derpå langs Vidåen gennem Margrethe Kog, der er det sidst indvundne marskland, til Vidåslusen, som blev indviet den 10.5.1982. Her krydser vi åen og det nye fremskudte dige fra 1981, som vi følger til Emmerlev Klev ad den asfalterede bærmevej uden for diget. Ved Emmerlev Klev mødes det nye dige med Emmerlevdiget fra 1927.
½ maraton fortsætter langs stranden ved Emmerlev-klev og vadehavet ca. 2km, fortsætter op ad skrænten via trappen ind i et naturskønt område. Vi følger skov- og grusstier igennem Tingdal plantage til Emmerlev, hvor vi følger det gamle Emmerlevdige tilbage til Marskhallen.
Målet er startstedet.

4,4 km tur
Ruten er den samme, indtil vi kommer til Højer Sluse. Inden vi når denne, drejer vi mod øst til Højer Havn, hvor vi kommer forbi “Bådfolk i marsken” et lille frilands- museum. Vi ser bådklubben og roklubben. Efter at have passeret Vidåfabrikken krydser vi Vidåen og følger ådiget til Højer Sluse. Herfra løber vi på det gamle havdige tilbage til Marskhallen
Målet er startstedet.

Løbet laves i samarbejde med Højer Idrætsforening

Om Margueritløbet i Højer

Kulissen er Margueritruten og temaet er sundhed, fællesskab og naturglæde, når DGI og Bevæg dig for livet, inviterer hele Danmark til folkeløb søndag den 22. september 2019.