Margueritløbet i Holstebro

Site Overlay
Løbsdato: 18/09/2022
By og landsdel: Holstebro, Midt- og Vestjylland
Harrestrupvej 12, Holstebro, Danmark
Distancer: 5 km., 3 km
Pris: 60 kr. pr. person fra og med 15 år
40 kr. pr. barn til og med 14 år
Underlag: Asfalt
Specialløb: Børneløb (løb, cykling, OCR, triathlon, duathlon)
DAF OPMÅLT DISTANCE: Nej
TIDSMÅLING: Chip
Rutebeskrivelse

Mødested:
Harrestrupvej 12 C. Vil du være med til fælles opvarmning, så mød op klokken 10.

Distancer:
3,0 km, 5,0 km

Oplevelser på ruten:
Galgebakken
En informationstavle ved Galgehøjen i Vestre Plantage fortæller om højens historie – bl.a. beretningen om den sidste henrettelse på stedet: ”Den 12. november 1811 var skarpretteren fra Odense rejst til Holstebro for at skilleFrelle Frellesens hoved fra hans forbryderiske krop. Frelle var uddannet på pastor Krarups seminarium i Borris og nyudnævnt degn i Tvis-Nørre Felding, men havde ulykkeligvis en decemberaften i 1810 med en kniv dræbt sin kæreste, Kristine Broegaard fra Rind ved Herning. Den 29. juni 1811 stadfæstede Højesteret dødsdommen over Frelle, som tilbragte den sidste tid blandt de levende i arresthuset i Holstebro. Frelle gik den tunge tur ned over Store Torv og ud ad Skjernvej til galgebakkerne. Forrest gik en præst som læste op af Bibelen. Frelle fik en kande øl for at falde til ro inden den makabre henrettelse. Først blev han dog fem gange knebet med glødende tænger og fik sin højre hånd hugget af. Efter henrettelsen blev Frelles blodige hoved sat på en stejle (et hjul på en stang), og hans krop blev sønderdelt”.

Kilde: Kommune Avisen — information fra Holstebro kommune ▪ nr. 3 ▪ onsdag 18. juni 2008

Drivvejen
Drivvejen, en gammel handelsrute, er betegnelsen for et net af historiske veje kombineret med nye stiforløb gennem Vest- og Sønderjylland. Gennem tusinder af år har studedrivere, jydepottesælgere, kræmmere, tatere og andre rejsende vandret ad Drivvejen. Drivvejen er over 200 km lang – fra Thyborøn til grænsen – og fuld af spændende kulturhistoriske seværdigheder og flotte naturoplevelser. Den er afmærket med blå skilte.

Overskuddet fra dette års Margueritløb går til De Danske Hospitalsklovne, som også vil være til stede på dagen med en lille overraskelse.

Praktisk:
Er du i bil, så benyt Skjernvejs P-plads. Der er toilet og mulighed for bagageopbevaring ved start/mål.

Løbet arrangeres af Skovmotionisterne – læs mere på hjemmesiden.

Om Margueritløbet i Holstebro

Kulissen er Margueritruten og temaet er sundhed, fællesskab og naturglæde, når DGI og Bevæg dig for livet, inviterer hele Danmark til folkeløb søndag den 18. september 2022.