Skagen Marathon

Site Overlay
Løbsdato: 01/10/2022
By og landsdel: Skagen, Nordjylland
Fiskehuskajen, Skagen, Danmark
Distancer: 5 km., 10 km., Halvmarathon, Marathon, 30 km
Pris: Marathon kr. 550
Halvmarathon kr. 450
Trail kr. 475
Walk and Talk kr. 450
10 km kr. 250
5 km kr. 175
Børneløb kr. 125

Administrationsgebyr på kr. 25 pr. tilmelding
Underlag: Asfalt, Græs, Sand, Grus
DAF OPMÅLT DISTANCE: Ja
TIDSMÅLING: Chip
Rute bemærkninger: Egnet til personlig rekordEgnet til personlig rekord
Rutebeskrivelse

Naturen og terrænet rundt om Skagen er fantastisk til løb, det flade landskab betyder, at du ikke skal bøvle med bakker, men i stedet kan fokusere på selve løbet og den betagende natur. Marathon ruten fører dig gennem skove, langs med mark- og landeveje, kysten og den skønne by Skagen. Det er ikke kun den varierede natur og de flotte scenerier der gør ruten til en meget behagelig en, den varierede undergrund betyder også at du ikke bliver helt så træt i fødderne, som hvis den udelukkende var på asfalt.

Under løbet vil du komme forbi mange flotte og ikoniske steder, såsom den Tilsandede Kirke, der i 17’hundrede tallet faldt til offer for den ekstreme sandflugt der på det tidspunkt hærskede i området.

Hulsigstien er også et specielt highlight, en lille sti der fører gennem det vidunderlige hede landskab lige syd for Skagen. Skagen er en meget charmant by med mange historiske bygninger og under løbet vil du komme forbi flere historiske monumenter, Drachmans hus og Vippefyret er blot to eksempler.

Skagen marathon fører dig gennem de naturskønne omgivelser i Toppen af Danmark. Ruten går blandt andet gennem Skagen Plantage, Grenensporet og små veje gennem Skagen by. Under løbet vil trafikken i Skagen delvist blive spærret for at sikre deltagernes sikkerhed.

Marathon-distancen opnås ved at løbe halv marathon ruten to gange.

Start og Mål er på Lystbådehavnen.

Om Skagen Marathon

Lørdag den 01. oktober kl. 10.00 går startskuddet til årets smukkeste løbeoplevelse - Skagen Marathon.
Der vil være mulighed for at løbe marathon, trail, halvmarathon, 10 kilometer og 5 km, og for børnene vil der være et børnemarathon, som er samme tid og rute som 5 km.

Ruterne lægges i naturskønne omgivelser i og omkring Skagen. Så kom ud og oplev den smukkeste del af nordjylland.