Sydbank Nytårsløbet

Site Overlay

Sydbank Nytårsløbet

Løbsdato: 31/12/2017
starttid, fra kl : 10:00:00
Adresse: Holingknuden 3, Herning
Herning, Midt- og Vestjylland
Distancer: Halvmarathon, 8 km
Pris: Halvmaraton: 150 kr. ved tilmelding senest 14. dec. herefter 180 kr. ved tilmelding til og med 27. dec.
Efter 27. december 200 kr.
8 km.: 80 kr. ved tilmelding senest 14. dec. herefter 90 kr. ved tilmelding til og med 27. dec.
Efter 27. december 100 kr..
Der kan bruges Mobilepay og kontanter på løbsdagen.
Underlag: Asfalt
DAF OPMÅLT DISTANCE: Ja
Chip: Chip tidstagning
Rute bemærkninger: Egnet til personlig rekordEgnet til personlig rekord
Tilmelding på dagen: Ja
Forplejning
Vand undervejs på ruten. Frugt i målområdet og suppe med en øl eller vand inde i hallen

Om Sydbank Nytårsløbet

Danmarks hyggeligste nytårsløb på en relativ flad rute i og omkring Herning. En rimelig flad rute hvor det bestemt er muligt at sætte personlig rekord. Ruten er DAF opmålt og DAF certificeret (Sølv). Efter løbet kan der hentes rigtig flotte lodtrækningspræmier, skulle man være blandt de heldige. Samt nyde en portion asparges suppe og en øl eller vand.

Bad og omklædning:

Ja

Yderligere info:

Tilgængelig

Yderligere info

Historien om Nytårsløbet

Ole Sørensen løb om aftenen hen over midnat i 1986/87 en halvmaraton, for at samle penge ind til det nystartede Radio Herning. Året efter var der en lille flok der fulgte ham om eftermiddagen den 31. og nogle andre løb om aftenen. Se Ole´s beretning længere nede på siden.

Så blev man i bestyrelsen i Snejbjerg Motion, som Ole var med i, enige om at invitere naboklubberne med til løbet. Så i 1989 var det for først gang et ”rigtigt” løb. Tre af deltagerne fra dengang har været trofaste og ikke svigtet én eneste gang. Det er Frank Bjerregaard fra Snejbjerg Motion, Leif Mortensgaard fra Vildbjerg og Søren Garsdal fra Ikast, der alle kan fejre sølvbryllup med Nytårsløbet. En rigtig flot præstation!!

Vejret har ofte været én af de store udfordringer for løberne og arrangørerne. Vi har et par gange haft mere en 10 frostgrader, så løberne kom i mål med små istappe i skægget og masser af rim i håret. Det værste var vist det år hvor tøsneen væltede ned, så underlaget blev som brun sæbe.
Men løberne har altid taget det med godt humør, for de ved jo at suppen venter.

Startstedet for Nytårsløbet er flyttet flere gange af forskellige årsager. De første år gik starten fra Favør købmanden på H.P. Hansensvej. Ruten havde vendepunkt i Snejbjerg og målet var i centrum af Herning.
Så blev starten flyttet til Herning Centret, og efter løbet var der suppespisning på Holtbjergskolen.
Så flyttede vi til Sønderagerskolen hvor vi kunne have det hele samlet på ét sted.
Næste startsted var Lundgårdskolen hvor vi var fra 2005 til 2012. I år er vi så flyttet til Sportscenter Herning. Her er der fine parkeringsforhold, og god adgang til de stier der før har været benyttet til ruten.

Selvom løbet har flyttet startsted flere gange og ruten er ændret, så er der 2 ting vi holder fast ved: Distancen er en halv maraton, og man samles for at spise suppe efter løbet inden man ønsker hinanden et Godt Nytår.

 

Da løbet voksede til over 500 deltagere spurgte vi Herning Løbeklub om de ville hjælpe med at arrangere løbet da Snejbjerg Motion havde svært ved at overskue løbet alene. Det ville de gerne, så sådan har det kørt siden 2007. Dejligt at naboklubber kan hjælpe hinanden.