Takaledougouløbet

Løbsdato: 21/09/2019
Lindevej 7A, Hovborg, Danmark
Distancer: 5 km., Halvmarathon

Pris: 200
Underlag: Asfalt, Grus
Specialløb: Trailløb (løb)
DAF OPMÅLT DISTANCE: Nej
TIDSMÅLING: Nej
Rutebeskrivelse

Løbere til halvmarathon løber fra Burkina Faso Hytten ned igennem Hovborg by og ud igennem Baldersbæk Plantage. De ender i byen igen, som de løber igennem og herefter ud af Vorbassevej og til Okslund, forbi mark og skov. Det sidste stykke af ruten foregår på grusvej, ca-3 km., inden man er tilbage i byen og kan løbe til målstregen ved Burkina Faso hytten. Denne er smukt beliggende i Holmeådalens Grønne Aktivitetspark.

5 km. ruten går ned igennem byen og ud i Hovborg hytteby, der ligger i et dejligt engområde.

Om Takaledougouløbet

Overskuddet fra løbet går direkte og ubeskåret til vores venskabslandsby Takaledougou i Burkina Faso. Vi har sagt ja til at deltage i opbygning af og daglig drift af overbygningen på den lokale skole. Herved skabes et skoletilbud til de ældste elever fra 12-13 og til 15 år. Alternativt skal disse børn til byen og arbejde.
Vi tror på, at uddannelse er den rette vej ud af fattigdom og ulighed.

Yderligere info

I tillæg til de to ruter med løb, tilbyder vi en såkaldt “Verdensmåls-gå-tur”. På den 3 km. lange natursti rundt  i et engområde ved holmeå, opstiller vi 17 informationsstande, hvor deltagere bliver præsenteret for FN’s 17 verdensmål.Dette er mål for bæredygtig udvikling i verden, som blev vedtaget af FN i2015. Iblandt målene kan nævnes: Afskaf fattigdom; Mindre ulighed; Rent vand og sanitet; Anstændige jobs og økonomisk vækst, samt 13 andre.

Til alle deltagere serveres der aftensmad fra Hovborg Kro kl. 18.30

Der vil desuden være snacks og drikkevarer til løbsdeltagere.

Tilmelding er nødvendig, da vi skal vide hvor meget forplejning vi har brug for.