Tri på Tyren / DM sprint

Information Løbsdato:18/05/2019 Startsted og tid : By og landsdel:Bastrup, Sjælland Distancer: Sprint

Pris:475 Underlag: Grus, Græs Specialløb: Enkeltstart (cykling) Rute bemærkninger: Egnet til personlig rekordEgnet til personlig rekord Tilmelding på dagen:
Rutebeskrivelse

SVØMNING: Der svømmes med enkelt start på trekant-bane i åbent vand i Bastrup sø (forventet temperatur 16-18°). Der svømmes en omgang. Våddragt forventes at anvendes.
CYKLING: Rundstrækning på 11.6 km (Tyrens rute), der køres igennem to omgange(1 omg. for aspiranter 12-17 år): Bastrup-Nymølle-Ganløse-Bastrup dvs.: Stengårdsvej-Ganløsevej-Nymøllevej-Kalværksvej-Farumvej-Lyngevej-Ganløsevej.
LØB: Ud og hjem rute 2 omgange på ”Mølleå-stien” langs Bastrup Sø. I alt 5 km.(aspirant 2,5 km -1 omg.)

Om Tri på Tyren / DM sprint

For 17. år i træk afvikler Ganløse Tri-Center årets første åbent vands triatlonstævne og samtidig Danmarks Mesterskab.
Tri På Tyren er et af de få enkeltstarts stævner i Danmark, og afvikles med stor fokus på deltagernes sikkerhed. Ruten er tilrettelagt, så det udnytter den flotte natur omkring Ganløse inklusiv en kuperet cykelrundstrækning – Tyren – på 11,6 km. Distancen er:
750 m svømning (I Bastrup sø), 23,2 km cykling, 5 km løb
for juniorer og seniorer, mens de yngste klasser kører den halve distance.
Stævnet afvikles efter Dansk Triatlon Forbunds stævneregler. Det betyder bl.a. at drafting (at ligge på hjul) ikke er tilladt under cyklingen.
Stævnet drives af ulønnede, frivillige kræfter og overskuddet går ubeskåret til Ganløse Tri-Centers forenings arbejde, herunder til udvikling af vores ungdomsafdeling.
Der er af Skov og Naturstyrelsen givet tilladelse til højest 800 deltagere.

Starttidspunktet er ændret til kl.13 og stævneslut kl.18 (sidste mand i mål-). Således at jyderne ikke skal køre så tidligt, desuden vil der ved køligt vejr være varmere over middag end om formiddagen.

Bad og omklædning:
DAF OPMÅLT DISTANCE:Ja
TIDSMÅLING:Chip
Yderligere info

I 2019 er TPT igen rammen for Dansk Triatlon Forbunds DM sprint. Vi planlægger at afholde DM Klubhold den efterfølgende dag søndag den 19.5 i tidsrummet kl.10-13 (samme stævneplads – dog med ændret cykelrute 3*6,3 km ud hjem rute på Ganløsevej/Lyngevej).