Kvindeløb

 

Historie:

Kvindeløb blev i Europa første gang lanceret i Danmark i 1981 af Alt for damerne i samarbejde med Sparta. Der var 700 deltagere og løbet foregik i fælledparken.

Sidenhen er kvindeløb kun vokset og i 2019 er der adskillige kvindeløb rundt omkring i hele Danmark. Det største kvindeløb er Alt for damernes kvindeløb, som afholdes i 5 byer rundt omkring i hele Danmark

 

Hvad er kvindeløb?

Kvindeløb er et traditionelt motionsløb. Løbet er dog kun forbeholdt kvinder.

 

Hvorfor kvindeløb?

Når man spørger ind til hvorfor kvindeløb er nødvendige, er svaret oftest, at de fleste kvindelige deltagere ønsker et løb med fokus på mindre konkurrence. Til gengæld er hygge, socialt samvær, positive kommentarer og rygklap, samt veninde/familietid det som lokker kvinderne til. Kvindeløb giver en følelse af fællesskab. Løbene er typisk tilrettelagt, så der er mulighed for både at shoppe i boder omkring start og mål, spise god mad og have en hyggelig dag/aften med veninderne.

Hvor finder jeg kvindeløb?

Ønsker du som kvinde at deltage i et motionsløb, så kan du via vores løbskalender bruger filteret og vælge ‘kvindeløb’. Der er rigtig mange kvindeløb i Danmark, så det er bare at finde tid og sted som passer ind i programmet.

De største kvindeløb i Danmark er:

Alt for damernes kvindeløb som bliver afholdt i København, Fredericia, Odense, Aalborg og Aarhus.

Femina kvindeløb som bliver afholdt i København, Slagelse, Viborg, Esbjerg, Haderslev, Odense, Herning, Aarhus og Aalborg. Læs mere om Femina kvindeløb her