Sådan får du bedre restitution efter en løbetur

Har du været ude på en hård og intens løbetur, så vil du opleve den kan være hård for kroppen, og det tager længere tid at restituere, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, hvis du dyrker meget sport.

Når din krop ikke er fuldt restitueret, så kan din krop ikke performe maksimalt, og du vil opleve nedgang i din sportslige præstationer.

Restitution er mindst lige så vigtig som selve træningen, og derfor bør du også bruge noget tid på, at sætte dig ind, hvordan du kan forbedre din restitution.

Der findes nogle ting du kan tilføje til dine daglige rutiner, så din krop restituere hurtigere, samt chancen for skader bliver reduceret.

Her kommer nogle af de bedste rutiner til, at forbedre kroppens naturlige restituering, og de er nemme at implementere i din daglige rutine.

Forbedre blodcirkulationen i kroppen med massage

Efter en hård og intens løbetur, så kan det være en god ide, at få massage på de muskler der er trætte og ømme.

Massage er afslappende og rent velvære for både krop og sjæl, men det øger også blodcirkulationen i kroppen, hvilket giver hurtigere restitution, så du hurtigere bliver klar til en ny løbetur.

Desværre er professionel massage både dyrt og tidskrævende, samt det kan være en udfordring at tilføje i dine daglige rutiner.

Men der findes en række massageapparater, der kan give dig en god massage der sætter gang i blodcirkulationen.

Med et massageapparat bliver det langt nemmere, at få massage tilføjet til dine daglige rutiner.

”Cool Down” til sidst i løbeturen

Til sidst på løbeturen kan du med fordel indføre en ”Cool Down”, som er super effektiv til at minimere chancen for ømme og trætte muskler dagen efter.

En god ”Cool Down” bidrager med at få alt mælkesyren ud af musklerne, så dine muskler ikke bliver stive dagen efter.

En ”Cool Down” er blot du jogger lidt rundt til sidst i træningen, og udføre nogle strækøvelser af de muskler du har brugt.

Fyld din krop op med næringsrig mad og væske indenfor 30 minutter efter din løbetur

En hård og intens træning absorbere meget energi fra kroppen, og derfor er det vigtigt, at fylde kroppens depoter op igen med god næringsrig mad og vand.

Flere undersøgelser viser at du får mest ud af maden, hvis du spiser indenfor 30 minutter efter, du er færdig med din løbetur eller ”Cool Down”

Mange sportsudøver bruger proteindrikke med kulhydrater til at fylde depoterne op, da de er næringsmæssig rigtig proportioneret til restituering af musklerne.

Få minimum 8 timers søvn

Når vi sover så begynder der en række forskellige processer i kroppen, og hvis vi har trænet, så begynder kroppen, også at reparere de muskelfibre vi har ødelagt under en løbetur.

Det betyder også at det er vigtigt, at få rigeligt med søvn, så din krop har nok tid til at reparere sig selv.

Søvnbehov hos mennesker er meget individuelt, hvor nogle kun har brug for 6 timers søvn, og andre har brug for 12 timers søvn.

Men en tommelfingerregel indenfor optimal søvn, er at du skal sove minimum 8 timer.