Træning og motion – hud og hårpleje

Træning og motion giver tør hud og tørt hår

Hvis du træner meget, f.eks i et fitnesscenter eller til holdsport som f.eks fodbold, eller hvis du dyrker meget motion, f.eks i form af løb eller svømning, så vil du med tiden helt sikkert opleve, at både din hud og dit hår bliver tørt og trist.

Det er et helt almindeligt problem, som mange aktive personer oplever, og det er på ingen måde relateret til, hvilke fysiske discipliner du udøver. Det er et generelt problem, som er forbundet med træning mange gange om ugen, med dertilhørende sved og bad.

Det er dog muligt at gøre noget ved dette, hvis du har den rette indstilling, samt hvis du husker at pleje huden, således at du forebygger, at huden bliver tør.

 

 

Derfor bliver huden og håret tørt, når du træner

Der er flere faktorer, som spiller ind, hvorfor huden og håret bliver tørt, når du træner meget. Det er faktisk meget logiske grunde, som er årsagen til den tørre hud, samt hvis du oplever problemer med bumser, hudorme og uren hud.

Herunder er listet de største syndere, samt hvorfor de giver tør hud og tørt hår.

 

  • Sved – Når du træner, sveder du både i ansigtet og på kroppen. Sveden indeholder salt, og når sveden tørrer ind, vil saltet udtørrer huden. Udsættes huden for dette ofte, vil det hurtigt medføre en tør og irriteret hud.
  • Bakterier – Huden er fyldt med skidt og bakterier, hvis du ikke vasker og renser den ofte. Når du sveder åbner porerne sig, og bakterierne kan nu let komme ned i disse, hvilket giver uren hud og tør hud.
  • Væske underskud – Når du træner kommer din væskebalance i uorden. Derfor skal du drikke meget væske op til, at du er fysisk aktiv, ligesom du skal indtage væske efter.
    Gør du ikke dette, begynder kroppen automatisk at omfordele væsken i kroppen, hvilket går ud over huden og håret, som bliver tørt og træt
  • Hyppige bade – Mange, lange og varme bade udtørrer huden, hvilket overrasker de fleste. Derfor gælder det om at reducere antallet af bade, hvis det er muligt. Det er dog svært, hvis du træner, da din hud og hår er fyldt med sved og bakterier, som ligeledes påvirker disse negativt.
    Derfor er korte bade en ideel løsning, hvis du dyrker meget motion. Jo kortere des bedre!

 

 

Træning kan give bumser og uren hud

Du har sikkert oplevet det, nemlig at du får uren hud og bumser i ansigtet, på arme og ben, og især på ryggen, når du træner eller motionerer meget.

Det er et problem, som er helt almindeligt, og som mange har problemer med. Især mænd.

De store syndere er sved og bakterier, som kommer ned i hudens porer, når du træner, fordi du sveder meget. Blandingen gør at porerne tilstoppes, og det medfører enten hudorme eller bumser.

Mænd har ligeledes et højt niveau af hormoner, som kan give bumser, når du er meget fysisk aktiv i en længere periode. Og især hvis du tager bestemte typer doping eller kosttilskud i forbindelse med din træning.

Den bedste måde at komme problemet til livs er, at pleje og rense huden ofte, således porerne ikke tilstoppes, og det dermed udløser bumser og uren hud.

 

 

Undgå tør hud og tørt hår efter træning

Hele hemmeligheden bag, at undgå tør hud og tørt hår i forbindelse med træning, er at forebygge og pleje, både før og efter træning.

Hvis du sørger for, at din hud og dit hår er i balance og velnæret, så har det mulighed for at tage fra reserverne, før de bliver tørre og triste. Hvis håret og huden ikke er i balance, begynder kroppen hurtigt at spare på næringen, og dermed får du problemer med tørt hår og hud.

 

Du kan derfor med fordel bruge cremer og olier dagligt, som fugter, plejer, nærer og beskytter huden og håret. Det kunne f.eks være vores produkter fra Cossy, som er ekstra nærende og plejende for huden og håret.

Her får du produkter, uden alle mulige problematiske ingredienser, uden parfumer og fyldt med gode og nærende ingredienser, så som argan olie, shea butter mm. Og så trænger de hurtigt ind i huden, uden at efterlade den fedtet eller klæ, dette gælder også Argan Body Balm.

 

Du kan også anvende f.eks ren argan olie, kokosolie, jojobaolie eller shea smør, som alle har gode og plejende ingredienser, når det gælder huden og håret. Det er lidt en smags sag, hvis du foretrækker disse fremfor cremer mm.

 

Det vigtigste er bare, at du husker din hud og dit hår, samt at du giver det noget opmærksomhed og kærlighed, før det bliver for sent. For ellers kommer du til at døje med tørre områder i ansigtet og på kroppen, eller noget tørt, trist og kedeligt hår, som lever lidt sit eget liv. Og det er der ingen grund til.

 

Så pleje, pleje og atter pleje, gerne morgen og aften, det er løsningen.